Treninger

Retningslinjer for treninger i hall

Tjøme Håndball følger Norges Håndballforbunds retningslinjer for barne- og ungdomshåndballen og for lavere divisjoner som finnes på Oppdatert koronainfo.

De viktigste punktene å passe på for spillere og foresatte er listet under. Spillere og foresatte har ansvar for å sette seg inn i og følge disse.

 1. Si fra til treneren din med en gang hvis du eller en i din husstand får påvist Covid-19.

 2. Kun friske personer skal delta på trening. Hvis du er det minste syk, så bli hjemme. Det samme gjelder hvis du er i karantene eller isolasjon. Personer som møter opp med symptomer vil sendes hjem fra treningen.

 3. Dersom du eller noen i din husstand får symptomer som kan knyttes til covid-19 skal personen testes for covid-19. Spilleren skal ikke møte/delta på trening/kamp før det er bekreftet, gjennom test, at spiller og/eller husstandsmedlem ikke er covid-19 smittet.

 4. Bruk egen drikkeflaske, merket med navn. Flaska må være fylt før du kommer til hallen.

 5. Garderobene i Tjømehallen er åpne (f.o.m 16.09.2020) forutsatt at dusjene ikke brukes og at 1-meters-regelen overholdes til enhver tid. Hvis et lag/gruppe velger å bruke garderoben, må de selv vaske alle kontaktpunkter (spesielt dørhåndtak) etter bruk.

 6. Møt presis til trening, maksimalt 10 minutter før treningsstart. Unngå trengsel i foajeen og i døra inn til hallen.

 7. Hender vaskes grundig med såpe og lunkent vann både ved ankomst og avreise fra Tjømehallen. All håndvask foregår på toalettene i foajeen.

 8. Lagene skal forlate Tjømehallen raskt etter trening.

 9. Det er merket opp sitteplasser på tribunen, og her skal også bag/tøy oppbevares. Spillerne skal sitte på vekselvis på øverste og nederste tribunetrinn (selv om merkene er på gulvdelen av tribunen). Hold god avstand, og ha i størst mulig grad tøy og særlig drikkeflaske oppi bagen.

 10. Spillere kan trene og spille kamp med fysisk kontakt, MEN må holde 1m avstand både før og etter trening/kamp samt i pauser i treningen.

 11. Unngå å ta deg til ansiktet under treninga, og ikke ta på noe (dørhåndtak, tribunen etc) som du ikke trenger å ta på.

 12. For å redusere risiko for smitte, bør det vurderes å begrense antall aktiviteter per spiller dersom det innebærer at spilleren deltar i mange ulike grupper.

 13. Økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien. For å redusere smittefaren innen håndballen anbefales det sterkt at voksne spillere i lavere divisjoner holder antallet sosiale kontakter til et minimum.

 14. Det er kun personer med oppgaver i tilknytning til treningen som skal være til stede. Foresatte og andre skuelystne må holde seg utenfor hallen. Unntaket er foresatte til barn i alderen 6-9 år, og unntaksvis for eldre barn/ungdom, som kan være til stede på de første treningene når barnet starter med håndball. De må da oppholde seg på tribunen og til enhver tid holde 1m avstand til alle andre enn sitt eget barn. OBS! Alle foresatte som velger å gå inn i hallen må registrere seg med QR-koden som finnes oppslått på veggen.