Treninger

Retningslinjer for treninger i hall

Tjøme Håndball følger Norges Håndballforbunds retningslinjer for breddehåndballen som finnes i Protokoll for trening og kamp i barne- og ungdomshåndballen.

De viktigste punktene å passe på for spillere og foresatte er listet under. Spillere og foresatte har ansvar for å sette seg inn i og følge disse.

 1. Si fra til treneren din med en gang hvis du eller en av dine nærkontakter får påvist Covid-19.

 2. Kun friske personer skal delta på trening. Hvis du er det minste syk, så bli hjemme. Det samme gjelder hvis du er i karantene eller isolasjon. Du kan delta på trening igjen når du har vært symptomfri i minst 24 timer. Personer som møter opp med symptomer vil sendes hjem fra treningen.

 3. Bruk egen drikkeflaske, merket med navn. Flaska må være fylt før du kommer til hallen.

 4. Garderobene i Tjømehallen er åpne (f.o.m 16.09.2020) forutsatt at dusjene ikke brukes og at 1-meters-regelen overholdes til enhver tid. Hvis et lag/gruppe velger å bruke garderoben, må de selv vaske alle kontaktpunkter (spesielt dørhåndtak) etter bruk.

 5. Møt presis til trening, maksimalt 10 minutter før treningsstart. Unngå trengsel i foajeen og i døra inn til hallen.

 6. Hender vaskes grundig med såpe og lunkent vann både ved ankomst og avreise fra Tjømehallen. All håndvask foregår på toalettene i foajeen. Vask også gjerne hender før du drar hjemmefra og når du kommer hjem igjen.

 7. Lagene skal forlate Tjømehallen raskt etter trening.

 8. Det er merket opp sitteplasser på tribunen, og her skal også bag/tøy oppbevares. Spillerne skal sitte på vekselvis på øverste og nederste tribunetrinn (selv om merkene er på gulvdelen av tribunen). Hold god avstand, og ha i størst mulig grad tøy og særlig drikkeflaske oppi bagen.

 9. Spillere fra og med 20 år må holde minst 1m avstand før, under og etter trening.

 10. Spillere til og med 19 år kan trene og spille kamp med fysisk kontakt mellom utøverne, MEN må holde 1m avstand mellom deltakerne både før og etter trening/kamp samt i pauser i treningen.

 11. Unngå å ta deg til ansiktet under treninga, spesielt når vi jobber med felles ball. Hvis du bare MÅ, eller hvis du hoster eller nyser (i albuekroken, selvfølgelig), så vask hendene rett etterpå.

 12. Ikke ta på noe du ikke trenger å ta på. Færrest mulig ting skal berøres med hendene (dørhåndtak, tribunen etc). Spør en trener hvis du trenger tape.

 13. Det kan være maksimum 20 personer i en treningsgruppe. For å redusere risiko for smitte, bør det vurderes å begrense antall aktiviteter per spiller dersom det innebærer at spilleren deltar i mange ulike grupper.

 14. Foresatte og andre skuelystne skal holde seg utenfor hallen. Unntaket er foresatte til barn i alderen 6-9 år, og unntaksvis for eldre barn/ungdom, som kan være til stede på de første treningene når barnet starter med håndball. De må da oppholde seg på tribunen og til enhver tid holde 1m avstand til alle andre enn sitt eget barn. Alle foresatte som velger å gå inn i hallen må registrere seg med QR-koden som finnes oppslått på veggen.